De vijftigste Vakantiebeurs

100.797 bezoekers, één registratiespecialist

registratie op mobiel
Producten
icon Registratie op locatie Registratie op locatie
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

In januari 2020 vond in Jaarbeurs Utrecht de feestelijke vijftigste editie van de Vakantiebeurs plaats. Vier dagen lang deden 100.797 bezoekers in zes hallen inspiratie op voor hun volgende vakantie. De trip naar de Domstad begon voor de meesten van hen met het bestellen van hun tickets via ons systeem. Ook voor het inchecken op locatie waren wij verantwoordelijk.

De 50ste Vakantiebeurs in cijfers

100.797

bezoekers

22

scanstations

4

publieksdagen

1

vakdag

1

congres

Beurs, congres én vakdag

Het is een van de bekendste publieksbeurzen van ons land, en voor ons ook meteen een van de grootsten die we tot dusver gedaan hebben. Meer dan honderdduizend bezoekers, dat is natuurlijk niet niks, maar online verliep de registratie vlekkeloos, en op locatie zorgden onze 22 scanstations zelfs op de piekmomenten voor een soepele doorstroming. Behalve de ticketing en de toegangscontrole van de vier publieksdagen, verzorgden we de dagen voorafgaand aan de Vakantiebeurs ook de online en on-site registratie voor de vakdag en voor het Travel Congress 2020. De bezoekers aan dit congres konden via ons systeem hun keuze maken uit de verschillende aangeboden sessies en zo hun dagprogramma samenstellen.

Voor de organisatie configureerden we een custom-made dashboard, bij de e-tickets genereerden we gepersonaliseerde voordeelvouchers die we via onze systemen meestuurden, en we dachten mee over hoe de tickets voor de Vakantiebeurs ook via andere kanalen en aanbieders gedistribueerd konden worden. Daarnaast realiseerden we een oplossing voor het aanbieden van tickets voor verschillende tijdslots. Dus niet alleen vanwege de kwantiteit, maar ook vanwege de kwalitatieve uitdagingen is dit een project om trots op te zijn.

¡Atencion! De cijfers en gegevens in de afbeeldingen op deze pagina zijn puur fictief en tonen geen overeenkomst met de werkelijke statistieken.

dashboard

Zo maakten wij voor de Vakantiebeurs het verschil

1

Scannen op locatie

Muchas bezoekers

Onze razendsnelle scansoftware op maar liefst 22 scanstations zorgde er in Utrecht voor dat er zelfs op piekmomenten geen rijen ontstonden en alle bezoekers snel naar binnen konden om vakantie-inspiratie op te doen.

Lees meer over on-site registratie

2

Ticketing

Dag- of dagdeeltickets

Voor bezoekers die niet de hele dag op de Vakantiebeurs hoefden te zijn, waren er aantrekkelijk geprijsde dagdeel-tickets beschikbaar. Onze systemen zorgden ervoor dat deze tickets ook daadwerkelijk alleen maar op de toegestane uren toegang gaven tot de beurs. Ook zorgden we ervoor dat ook andere partijen online tickets konden aanbieden.

Bekijk de voorbeelden van onze e-tickets

3

Koppelingen en samenwerkingen

Gepersonaliseerde voordeelvouchers

Partners van de beurs die de bezoekers vouchers aan wilden bieden, konden dat doen via ons systeem. Wij personaliseerden de e-vouchers en stuurden ze per e-mail mee met de e-tickets. 

4

Congresregistratie

Persoonlijk programma voor congresbezoekers

Voorafgaand aan de Vakantiebeurs vond het Travel Congress 2020 plaats. Ook daarvoor verzorgden we de online en on-site registratie. Uit de vele beschikbare kennissessies, konden de bezoekers via onze systemen heel eenvoudig hun persoonlijke programma samenstellen.

5

Dashboard

Alle belangrijke statistics in één scherm

Voor Jaarbeurs Utrecht, de organisator van de Vakantiebeurs, stelden we aan de hand van een uitvoerig verlanglijstje een overzichtelijk dashboard samen. Daarop waren alle belangrijke cijfers en kpi's beschikbaar.

Lees meer over statistieken en analyse