Responsible disclosure

Beveiligingskwetsbaarheden? Meld ze direct!

Als ISO 27001 gecertificeerde organisatie en verwerker van persoonsgegevens hebben wij privacy en dataveiligheid hoog in het vaandel staan. We doen er alles aan onze systemen en connecties zo optimaal mogelijk te beveiligen en zo de privacy van de gebruikers van onze systemen te beschermen. In opdracht van verschillende klanten uitgevoerde PEN-tests hebben tot dusver dan ook keer op keer aangetoond dat hun gegevens en die van hun bezoekers of deelnemers bij ons in vertrouwde handen zijn.

Meen jij desondanks een veiligheidskwetsbaarheid gevonden te hebben, dan nodigen we je van harte uit die zo snel en gedetailleerd mogelijk met ons te delen. Je kunt je bevindingen mailen naar responsible-disclosure@invitado.nl. We stellen het op prijs als je het probleem in je bericht zo uitvoerig mogelijk beschrijft en waar mogelijk voorziet van IP-adressen, logs, screenshots en aanwijzingen hoe onze developers de vermeende kwetsbaarheid kunnen reproduceren.

We verzoeken je met klem:

  • Het probleem niet te misbruiken door bijvoorbeeld meer data te downloaden dan nodig is om het lek aan te tonen of gegevens van derden in te kijken, te verwijderen of aan te passen.
  • Het probleem niet met anderen te delen totdat het is opgelost en alle vertrouwelijke gegevens die zijn verkregen via het lek direct na het dichten van het lek te wissen.
  • Geen gebruik te maken van aanvallen op fysieke beveiliging, social engineering, distributed denial of service, spam of applicaties van derden.
  • Voldoende informatie te geven om het probleem te reproduceren zodat wij het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal is het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan, zoals hierboven omschreven meer nodig zijn.

We garanderen:

  • Dat we binnen 3 dagen inhoudelijk op je melding reageren met onze beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing.
  • Dat we wanneer je je aan bovenstaande voorwaarden hebt gehouden betreffende de melding geen juridische stappen tegen je ondernemen.
  • Dat we je melding vertrouwelijk behandelen en we je persoonlijke gegevens niet zonder je toestemming met derden delen, tenzij dat noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen. Melden onder een pseudoniem is mogelijk.
  • Dat we je op de hoogte houden van de voortgang met betrekking tot de oplossing van het probleem.


Wil je je bevindingen liever anoniem of versleuteld bij ons aanleveren, bel ons dan via +31 (0) 88 99 87 444 en vraag naar Lodewijk.

We zitten voor je klaar

Kom langs, bel ons op +31 (0) 88 99 87 444 of mail naar info@invitado.nl