Invitado anderhalvemeter event

Levendige online sessie over live events

Welke gevolgen heeft het Corona-protocol voor de bezoekersregistratie van live events? Deze vraag stond centraal tijdens een informatieve sessie via ons eigen online streaming platform Transmisión Livestreams. We hadden een aantal relaties persoonlijk uitgenodigd en ook via de open registratie stroomden de aanmeldingen binnen, want de vertaalslag van het protocol naar de praktijk roept in de branche nogal wat vragen op. Tijdens de sessie zorgden wij voor de antwoorden en presenteerden we de oplossingen die Invitado biedt.

Geen eenrichtingsverkeer maar interactie

Via een eenvoudige webcamstream - voor een sessie als deze zeer functioneel - stonden Michiel en Rik stil bij de online registratie, de communicatie, de medische vragen (triage) en de registratie op locatie. De presentatie werd afgewisseld met een aantal polls.

De vragen die de deelnemers via de groeps-chat en in de Q&A stelden, werden direct beantwoord: door een moderator, maar ook live in de uitzending. Deelnemers die door het opsteken van hun virtuele hand aangaven aan het gesprek te willen deelnemen, werden in beeld en geluid via hun eigen webcamstream in de uitzending gehaald. Zo werd de sessie geen eenrichtingsverkeer, maar muy interactief!

We sloten de middag af met de Chatcarrousel, waarin de deelnemers met elkaar verbonden werden in random videochats van 2 minuten. De reacties op de sessie waren uiterst positief: zowel op de inhoud als op ons gebruiksvriendelijke online platform Transmisión Livestreams.

Lees meer over ons interactieve platform

Ons online anderhalve meter event in cijfers

100+

deelnemers

2

presentatoren

4

onderwerpen

4

polls

1

Chatcarrousel

Van deelnemersregistratie tot live registratie

Uitnodigingen en registratie

Twee soorten deelnemers

Genodigden die zich via een persoonlijke uitnodigingsmail aanmeldden, hoefden hun deelname in het laagdrempelige registratieformulier slechts te bevestigen. Geïnteresseerden die zich naar aanleiding van de posts op onze sociale media aanmeldden maakten gebruik van hetzelfde registratieformulier, maar werden na hun aanmelding op een wachtlijst geplaatst. Daags voor de sessie ontvingen alle deelnemers een mail met hun persoonlijke link naar het online event.

Technische check en support

Browser, geluid en beeld

Voor aanvang van de sessie werd een automatische technische check uitgevoerd. Zo werd de compatibiliteit van de gebruikte browser gecontroleerd en doorliepen de deelnemers de beeld- en geluidsinstellingen van hun device. Voor technische vragen was er een door specialisten van Invitado bemande technische helpdesk beschikbaar.

Chatten

Groeps-chat, 1-op-1 en Chatcarrousel

Tijdens de sessie was er een groeps-chat beschikbaar en konden de deelnemers vanuit de lijst ook 1-op-1 met elkaar chatten. Notificaties wezen de deelnemers op nieuwe berichten. Vragen die in de groeps-chat werden gesteld, werden door medewerkers van Invitado beantwoord, maar kwamen als daar aanleiding voor was ook in de uitzending aan bod.

Na afloop van het event zetten we de Chatcarrousel in, en niet voor het eerst met succes. 'Dit is écht leuk!' zei een deelnemer enthousiast in een videochat met een van onze medewerkerd. En die reactie horen we zo vaak, dat de Chatcarrousel wat ons betreft eigenlijk een onmisbaar onderdeel van elk via Transmisión gehost online event is. Het systeem zorgt voor random videochat-verbindingen tussen de deelnemers en dat levert verrassende online ontmoetingen op. Een gesprek in de Chatcarrousel heeft een beperkte lengte (voor dit event hadden we hem ingesteld op 2 minuten). Is de tijd om, dan komt automatisch de volgende verbinding tot stand. Aanrader!

Streams

Live uitzenden, gewoon via je eigen laptop

Via Transmisión Livestreams kunnen door AV-partijen geregisseerde streams en vooraf opgenomen montages worden uitgezonden. Voor deze sessie maakten we echter gebruik van de webcam en de microfoon van een eenvoudige laptop. Uiterst doeltreffend en een goede keuze als je over een beperkt budget beschikt. Deelnemers die lieten weten een bijdrage te willen leveren, konden zo ook via hun eigen webcam live in de uitzending worden gehaald.

Interactie

Polls, quiz en Q&A

Via polls konden de deelnemers anoniem een bijdrage leveren. Dit verhoogde de interactiviteit van de sessie. De resultaten waren voor iedereen direct zichtbaar en werden door de sprekers ook in de uitzending besproken. Het onderwerp 'Medische vragen (triage)' verlevendigden we via de poll-functie met een korte quiz. Door de meerkeuzevragen te beantwoorden konden de deelnemers hier tijdens de uitzending aan meedoen. Voor de vragen die bij de deelnemers leefden, werd de Q&A-optie met regelmaat gebruikt. Onze moderator maakte interessante vragen zichtbaar en beantwoordde die ook. De vragen die van veel deelnemers een like kregen, kwamen ook in de uitzending aan bod.