11-Strandentocht

Scannen voor het goede doel

Producten
icon Registratie op locatie Registratie op locatie
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

Elk najaar organiseert de Hartstichting de 11-Strandentocht, een prestatieloop langs 11 Nederlandse badplaatsen. Individuele deelnemers en teams rennen, wandelen of klunen de hele of een deel van de tocht en laten zich daarvoor sponsoren. De opbrengst van deze recreatieve loop langs de Costa Holandesa komt ten goede aan onderzoek van de Hartstichting.

De 11-Strandentocht in cijfers

11

stempelposten

60

kilometer

1500

medailles

1

dashboard

Virtuele stempelposten

Omdat ambachtelijke stempelposten niet meer van deze tijd zijn, zocht de organisatie naar een geavanceerdere manier om de doorkomsten van de lopers te registreren. De beproefde ’marathon’-methode, met sensoren, zou met het oog op een zo hoog mogelijke opbrengst te kostbaar zijn­.

Daarom dachten wij mee over een betaalbaar alternatief, configureerden we een registratiesysteem en leverden we voor de afgelopen twee edities de apparatuur voor de digitale stempelposten. Daar lieten de 2222 deelnemers hun polsbandjes scannen. De doorkomsttijden van de lopers publiceerden we op een persoonlijke internetpagina.

schaatsen strandentocht

Zo maken wij voor de 11-Strandentocht het verschil

1

11 stempel/scanposten

en geen zand in je QR-code

Iedere deelnemer ontvangt een e-ticket waarmee hij zich kan aanmelden bij zijn startpunt. Daar krijgt hij een polsbandje met zijn persoonlijke QR-code, die bij de posten onderweg gescand kan worden. Omdat de lopers verschillende afstanden afleggen, zorgen we voor een soepele check-in-mogelijkheid bij elke startlocatie. Voor in de strandtenten leveren wij de scanstations en zorgen we voor 4G internet, en natuurlijk leggen we de vele vrijwilligers uit hoe ze ermee moeten werken.

2

Realtime rapportage

Exactemente in beeld wie waar loopt

Voor dit project ontwikkelden we een geavanceerde rapportage-tool, waarmee de organisatie op elk moment precies weet waar een loper zich bevindt: welke stempelposten al gepasseerd zijn, aangevuld met essentiële persoonlijke gegevens. Zo wordt de afgelegde afstand nauwgezet bijgehouden, maar kan ook de veiligheid van de lopers worden gegarandeerd. Invitado bouwt ook zijn analyse-tools op maat en naar de wensen van de klant. De juiste data op het juiste moment, dat is de kracht van onze tools.

Meer over rapportages