Welkom bij de Gemeente Rotterdam!

Informatie en interactie tijdens online event

Informatie en interactie tijdens online event
Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

Nieuwe medewerkers van de Gemeente Rotterdam maken een goede start. Zij worden welkom geheten tijdens een online netwerkbijeenkomst, waarin heel veel interactieve posibilidades van ons platform Transmisión Livestreams worden gebruikt.

Waar ben jij van?

'Waar ben jij van?' vragen de presentatrices tijdens het event. De reacties via het platform stromen direct binnen. De een is van 'Gezelligheid', de ander van 'Resultaten'. Op het beeldscherm in de studio vormt zich een fraaie Wordcloud, waarin het woord 'Samenwerken' het meest in het oog springt en dus het vaakst als reactie gegeven is. Dat komt heel goed uit, want daar is de Gemeente Rotterdam ook van. Met ons, onder andere.

Van de nood een deugd

De online welkomstsbijeenkomsten ontstonden tijdens de eerste lockdown, toen fysieke events niet langer een optie waren. Omdat wij als registratiepartner van de Gemeente Rotterdam ook een interactief online eventplatform konden aanbieden, was Transmisión Livestreams daarvoor de meest voor de hand liggende 'place to be'. Deze online formule bleek zo succesvol dat er toen de maatregelen werden losgelaten aan werd vastgehouden. De online Instroom'R Netwerkbijeenkomsten worden sindsdien acht keer per jaar georganiseerd. Slechts voor nieuwe medewerkers die niet op kantoor werken, worden fysieke bijeenkomsten gehouden.

Lees meer over Transmisión Livestreams

Succesformule

De uitzendingen worden verzorgd door AV-specialist Valo (eveneens uit Rotterdam) vanuit de eigen studio van de Gemeente in het Timmerhuis. Terwijl aannemers buiten op z'n Rotterdams de handen uit de mouwen steken, werken de technici van Valo in de compacte studio nauw samen met onze online eventspecialist aan een informatief en interactief online event. De nieuwe medewerkers konden zich aanmelden via een registratieformulier in de huisstijl van de Gemeente Rotterdam, dat zo is ingericht dat de organisatie voor de volgende editie alleen de datum hoeft aan te passen. Via ons registratiesysteem ontvingen de newbies per e-mail hun persoonlijke deelnamelink.

Netwerken en interactie

Een deelnamelink, inderdaad, want passief achteroverleunen is er tijdens de uitzending niet bij. Naast de genoemde Wordcloud zijn er polls en nemen de deelnemers in groepjes van zes plaats aan virtuele netwerktafels om tien minuten met elkaar in gesprek te gaan. Er is een korte Quiz, waarvan de winnaar via zijn webcam live in de uitzending wordt gehaald. De bijeenkomst wordt afgesloten met live poll, waarin de deelnemers de netwerkbijeenkomst een rapportcijfer mogen geven. Tijdens de laatste editie waardeerde meer dan 75% van de deelnemers het event met een 8 of hoger. Want ja, deze online introductiebijeenkomsten van de Gemeente Rotterdam kunnen met recht een succesformule worden genoemd!