Nieuwjaarsreceptie Gemeente Leiden

Online, inhoudelijk en interactief

registratie Nieuwjaarsreceptie Gemeente Leiden
Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

De eerste maandag van het nieuwe jaar vindt de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden traditiegetrouw plaats in de monumentale Pieterskerk. Dit jaar was ons online event platform Transmisión Livestream de plek waar honderden Leidenaren zich verzamelden om samen te toosten op het nieuwe jaar. Met zes virtuele kamers - waar in webcamsessies zes verschillende aspecten van wonen, werken en leven in Leiden aan bod kwamen - was deze receptie inhoudelijker en gevarieerder dan ooit.

Heel Leiden uitgenodigd

Voor dit online event, waarvoor we samenwerkten met het Leidse evenementenbureau KWIK Events & Relatiemarketing en AV-producent Peitsman, was heel Leiden uitgenodigd. Via aankondigingen in gedrukte, online en sociale media werd de stad van deze online editie van de traditionele receptie op de hoogte gebracht. Anders dan andere jaren moesten de Leidenaren zich nu wel even van te voren aanmelden, via een formulier op een speciale website en ons registratiesysteem. Op de dag van het event vonden de gasten hun persoonlijke deelnamelink in hun mailbox.

Van kerk naar chat

Het gezellige geroezemoes in de volle kerk vond dit jaar al tijdens het voorprogramma zijn online tegenhanger in een drukke en levendige groeps-chat. Leidenaar Menno Bentveld heette iedereen om 19.30 uur welkom en introduceerde burgemeester Henri Lenferink, die vervolgens zijn nieuwjaarstoespraak hield. En waar normaal gesproken direct daarna het borrelen en netwerken begint, ging de gemeente Leiden nu de diepte in.

Lees meer over het platform Transmisión Livestreams
Live opening nieuwjaarsreceptie

Keuzesessies

Menno Bentveld verwelkomde naast de burgemeester onder meer Bart van Zijll Langhout, vice president van Janssen Vaccins. Via zijn webcam praatte hij de stad bij over het coronavaccin dat door zijn bedrijf in het Bio Science Park van Leiden ontwikkeld én geproduceerd wordt. Tegelijkertijd konden de deelnemers nog naar vier andere kamers wandelen, waarin in webcamsessies levendig gediscussieerd werd over cultuur, sport, politiek en duurzaamheid. In een zesde en laatste kamer vond een gevarieerd aanbod aan optredens van Leidse artiesten plaats, waarbij ook ereburger Armin van Buuren nog even van de partij was. De video onder deze tekst geeft een goede indruk van de manier waarop deze keuzesessies werden ingezet en hoe van kamer naar kamer kon worden gewandeld.

Toost op 2021

Om half negen werden alle deelnemers na hun rondje zappen door het aanbod automatisch weer teruggebracht naar de plenaire stream. Daar hief de burgemeester het glas: op een meer dan geslaagde receptie en op een mooi 2021.