Lely Future Farm Days 2020

Mondiaal streamen tussen de koeien

Mondiaal streamen tussen de koeien
Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

Elke twee jaar organiseert Lely uit Maassluis een grootschalig event: de Lely Future Farm Days. Daarin wordt effectief inhoud en aandacht gegeven aan de Lely-visie en worden wereldwijd nieuwe producten en concepten gelanceerd. Zo geeft Lely een boost aan het mondiale distributiekanaal (Lely Centers), zorgt het bedrijf voor meer betrokkenheid onder de medewerkers en informeert het de agrarische media. Dit jaar kon het event niet plaatsvinden in Maassluis. D&B eventmarketing zette daarom een fantastische online editie op poten, waarin een glansrol was weggelegd voor ons interactieve streaming platform Transmisión Livestreams. En dat leverde Lely, D&B en ons in 2021 een Gouden Giraffe op in de categorie Relatie & Community Events!

De Future Farm Days in cijfers...

4

dagen

5

continenten

8

talen

5000+

deelnemers

1,33 mln

kijkminuten

Vier dagen in contact met de Lely Centers

Lely werkt hard aan duurzaamheid. Wanneer een nieuw product een doorbraak betekent in de landbouwsector, is er sprake van een Yellow Revolution. Na de officiële opening - via een plenaire stream vanuit een koeienstal - werden er maar liefst drie van deze Yellow Revolutions gepresenteerd. Zo zorgt de Lely Sphere voor een aanzienlijke vermindering van ammoniakemissie, voorziet de Lely Exos koeien op stal van vers gemaaid gras en helpt Lely Horizon bij het optimaliseren van het bedrijfsproces.

De opening en de productpresentaties werden bijgewoond door duizenden deelnemers (medewerkers, resellers, VIPS en pers), waarbij de stream in acht talen ondertiteld werd. Via de koppeling met ons registratiesysteem kreeg elke deelnemer de ondertitels automatisch in zijn voorkeurstaal te zien. Andere plenaire sessies werden live door tolken vertaald.

De volgende dagen stonden de Future Sessions op de agenda: interactieve breakouts en trainingen, opnieuw gericht op de verschillende delen van de wereld waarin Lely actief is. Tijdens het door D&B eventmarketing georganiseerde event werden de streams verzorgd door NEOC, dat uitstekend uit de voeten kon met de geavanceerde opties van ons streaming platform. Zo verschenen poll-resultaten zelfs in het Russisch direct op het scherm in de studio, en liet de band coverband SESSION, die de Future Farm Days na vier dagen op spectaculaire wijze afsloot, de setlist geheel bepalen door het stemgedrag van de opnieuw duizenden deelnemers. Wat een finale! Alleen maar blije gezichten in de webcambeelden van het feestende thuispubliek en uitsluitend enthousiaste reacties in de groeps-chat. 'Best online event ever!' liet een van de deelnemers zelfs weten.

Ook succes oogsten met Transmisión Livestreams?
Stream met chat

Impressie: het thuispubliek in beeld!

Zo maakte ons streaming platform voor Lely het verschil

1

Flows en switches

Automatisch schakelen voor deelnemers

Het gevarieerde vierdaagse programma in acht talen leverde in de backend van ons systeem maar liefst 442 flow-items op. Deze items zijn nodig om de deelnemers automatisch van het ene naar het andere programmaonderdeel te begeleiden. Met één deelnamelink komt een deelnemer als hij inlogt meteen in de sessie terecht die voor hem bedoeld is en hoeft hij ook voor een volgende sessie niet handmatig te 'zappen'. Ook konden we er zo voor zorgen dat sessies voor de internationale pers ook echt alleen maar door journalisten konden worden bijgewoond. Om soepel te kunnen schakelen tussen de verschillende onderdelen werden switches gedefinieerd. Daarmee kunnen verschillende simultane handelingen gegroepeerd worden uitgevoerd.

Bekijk alle mogelijkheden van Transmisión

2

Polls

Uitslagen in studio of in streams

Tijdens de kleinschaligere breakouts werd de pollmodule veelvuldig gebruikt. Zo kreeg Lely een goed beeld van wat er bij de Lely Centers wereldwijd leefde. De resultaten werden getoond in de interactiebalk of via een aparte output op een scherm achter de gesprekstafel in de studio. Uiteraard was het resultatenscherm net als het gehele platform vormgegeven in de huisstijl van het event. De band die het de Future Farm Days 2020 op spetterende wijze afsloot liet de setlist zelfs volledig bepalen door de deelnemers. Voor het volgende nummer was er steeds een keuze uit drie hits. AV-specialist NEOC bracht de uitslag tijdens het concert op verschillende creatieve manieren in beeld.

Bekijk alle mogelijkheden van Transmisión

3

Support

Onze man ter plaatse

Onze specialist was vier dagen aanwezig in het epicentrum van het event. Als project manager had hij het hele programma tijdens de voorbereidingen vertaald in technische flows en had hij de switches geconfigureerd. Op locatie werkte hij nauw samen met de organisatie en met de AV-specialisten van NEOC. Hij instrueerde en assisteerde de medewerkers van D&B eventmarketing die als moderator fungeerden en prima zelfstandig met de backend van het platform uit de voeten konden. Samen zorgden zij voor de schakelingen tussen de verschillende programmaonderdelen en activeerden en modereerden ze de interactie die tijdens de sessies plaatsvond. Vragen van deelnemers in de technische helpdesk werden op afstand beantwoord door medewerkers van Invitado.

Bekijk alle mogelijkheden van Transmisión

4

Thuispubliek in beeld

Enthousiasmerende beelden

In de vorm van een deelnemersmatrix stuurden we live webcambeelden van het thuispubliek naar een aparte output, die door NEOC in de uitzending kon worden verwerkt. Het zien van andere deelnemers werkte tijdens het afsluitende concert duidelijk sfeerverhogend en vergrootte het gevoel van saamhorigheid: deelnemers zaten opeens niet meer alleen naar een schermpje te kijken, maar zagen ook hoe het concert in andere delen van de wereld beleefd werd. De bandleden van de SESSION, die het wegens de corona-maatregelen zonder publiek moesten doen, waardeerden deze vorm van feedback zeer en speelden enthousiast op de huiskamerbeelden in.

Bekijk alle mogelijkheden van Transmisión