Online zomerborrel Provincie Zuid-Holland

Via de webcam samen toosten op de zomer

Online zomerborrel Provincie Zuid-Holland
Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

Voor de medewerkers van de Provincie Zuid-Holland was ons event platform Transmisión Livestreams meer dan anderhalf uur lang de Plaza to be. Met de drankjes uit het borrelpakket dat de thuiswerkers hadden ontvangen, hieven zij het glas op de zomer. Normaal gesproken vindt deze borrel in het Provinciehuis plaats, maar dit keer was gekozen voor een online event, waarbij de vertrouwde kantooromgeving was ingericht als studio.

De zomerborrel van de Provincie Zuid-Holland in cijfers

2300

genodigden

2 x 4

Chatcarrousels

1

vakantiequiz

105

minuten

4

camera's

Thuis op vakantie in eigen provincie

Het feestelijke programma rond het thema vakantie in Zuid-Holland was samengesteld door Aaaaha! en was voor de deelnemers terug te vinden in onze Plaza. Tijdens het event waren er verschillende toespraken, er speelde een band en er was een quiz over de eigen provincie.

De Chatcarrousel van Transmisión werd twee keer succesvol ingezet. Hiervoor waren vier chatgroepen gedefinieerd, elk rond een type vakantie. Vanuit de Plaza, die geheel in de stijl van de Provincie was vormgegeven, konden de deelnemers switchen tussen de verschillende groepen. Aan het einde van de middag publiceerde onze moderator ter plaatse twee evaluatiepolls. De reacties op de online zomerborrel waren zeer enthousiast. En daar proosten wij op onze beurt dan weer op. Want met dit event beleefde ons platform zijn vuurdoop. En deze eerste klap bleek een daalder waard!

Lees meer over onze online event oplossingen!
Landingspagina online zomerborrel

Zo maakten we voor de Provincie Zuid-Holland het verschil

1

Huisstijl

Volledig registratietraject

Als registratiespecialist verzorgden we het complete registratietraject voor de online zomerborrel via ons eigen platform. We verzonden de uitnodigingsmail, een bevestigingsmail na registratie en natuurlijk de persoonlijke deelnamelink de dag voor het event. Met deze link konden de deelnemers automatisch inloggen op Transmisión, dat net als het registratieformulier en de mails was vormgegeven in de huisstijl van de Provincie Zuid-Holland.

Lees meer over online registratie

2

Polls

'En het volgende nummer dat we gaan spelen, is…'

De band die live vanuit het Provinciehuis speelde, gebruikte onze pollmodule om het volgende nummer in hun setlist te bepalen. Deelnemers konden live stemmen op hun favoriete track. Heel toepasselijk voor een zomerborrel viel de keuze op 'Walking on Sunshine' van Katrina & The Waves.

De organisatie gebruikte dezelfde module om de waardering voor het online event te peilen. En die bleek groot: met de zomerborrel gooide de Provincie Zuid-Holland bij de eigen medewerkers hoge ogen!

3

Plaza

De uitvalsbasis van de zomerborrel

We hadden Transmisión Livestreams voorzien van een Plaza. Hiermee kan een online event voorzien worden van html content die tijdens het event kan worden geraadpleegd. Denk aan het programma met onderliggende contentpagina's en informatie over de sprekers. Net als Transmisión zelf kan de Plaza geheel in de huisstijl van het event worden vormgegeven.

4

Chatcarrousel

'Je raakt niet uitgepraat…'

Maar liefst twee keer werd de Chatcarrousel ingezet. Enthousiast gingen de random aan elkaar gekoppelde medewerkers van de Provincie Zuid-Holland in videochats van 2 minuten het gesprek met elkaar aan. Voor dit event waren chatrooms met 4 zomerse vakantiethema's ingericht. De deelnemers aan deze 'speeddates' konden zelf kiezen in welke chatroom zij wilden meedoen.