MASTERS EXPO 2022

Premium beurs, premium ticketshop

premium ticketshop
Producten
icon Registratie op locatie Registratie op locatie

In december 2022 werd in de Amsterdamse RAI vijf dagen lang zakengedaan, werd er genetwerkt en ontmoetten premium exposanten, ondernemers, investeerders, CEO’s, leiders, politici en visionairs elkaar tijdens Europa’s meest exclusieve zakenbeurs. Met twintig jaar beurservaring slaagde MASTERS EXPO er met een vernieuwend concept opnieuw in de Capital of Great Business te zijn. Aan ons de eer met een geavanceerde, laagdrempelige ticketshop de online registratie te verzorgen voor deze toonaangevende beurs.

MASTERS EXPO in cijfers

9

soorten tickets

1

bestelpagina

2

koppelingen

5

dagen

34

sterrenchefs

Premium beursconcept

Prestigieuze wereldmerken, een exclusief horecaconcept met 34 (!) sterrenchefs die in negen lunch- en dinershifts de sterren van de hemel kookten, een VIP DAY én de uitdagende en inhoudelijke inspiratieshow MASTERS TALKS met zakelijke iconen in het RAI-congrescentrum… Zo’n veelomvattend en premium event vraagt natuurlijk om een premium ticketshop. En daarvoor deed de organisatie een beroep op onze expertise.

Advanced ticketing

Zowel de distributie van crew-tickets als de algemene kaartverkoop verliep via onze systemen, en ook het personaliseren van de tickets werd door ons gefaciliteerd. Op toegangskaarten voor de speciale dagen (The Exclusive Preview en VIP DAY), voor MASTERS TALKS en voor een exclusieve culinaire ervaring in Restaurant M* was een capaciteitscontrole van toepassing. Na het op naam zetten van de tickets werden deze vanuit ons systeem als persoonlijk ticket in de MASTERS EXPO app getoond.

Koppelingen

Naast onze beproefde Mollie-koppeling om online betalingen mogelijk te maken, realiseerden we een api-koppeling met de back-end van de eigen beursapp waarmee MASTERS EXPO werkte. Elke vijf minuten werden de actuele gastgegevens gesynchroniseerd, zodat de gasten de e-tickets bij de entree van het event direct vanuit de MASTERS EXPO app konden tonen.

Registratie op locatie

Tijdens de vijf beursdagen waren er vijf scanstations actief, die we daags voor de beurs in de RAI bij twee entrees installeerden. De masters van MASTERS EXPO deden het scannen helemaal zelf, wat dankzij de zorgvuldige configuratie van onze scansoftware en na onze instructies probleemloos verliep.

Zo maakten wij tijdens MASTERS EXPO het verschil

1

Advanced ticketing

Tickets verkopen is één ding, maar een ticketshop met 9 verschillende tickets die in één order te bestellen zijn, nauwgezette capaciteitscontrole en de mogelijkheid tickets te personaliseren is natuurlijk een veel complexer verhaal. Onze specialisten richtten deze superdeluxe ticketshop in en zorgden ervoor dat alles feilloos werkte.

2

Online betalingen

Ons registratiesysteem en payment provider Mollie begrijpen elkaar. De bezoekers van MASTERS EXPO konden hun bestelde tickets via onze standaard koppeling direct online betalen. De organisatie ontving de betalingen zonder strijkstokken aan onze kant direct in hun eigen Mollie-account. De bezoekers ontvingen behalve een bestelbevestiging ook een door ons systeem gegenereerde factuur voor hun order.

3

Maatwerk koppeling met event-app

MASTERS EXPO werkte met een eigen event-app: de MASTERS EXPO app. Daarvoor werd de data uit ons registratiesysteem via een maatwerk api-koppeling elke vijf minuten volledig automatisch gesynchroniseerd met de back-end van de app. Uiteraard zorgden we voor een optimale versleuteling van de uitgewisselde gegevens.

4

Zelf scannen? Ga je gang!

MASTERS EXPO gaf aan zonder support op locatie met onze scanstations aan het werk te willen. Geen probleem natuurlijk. Wel configureerden we de Saludo-scansoftware, bouwden we de scanstations voor ze op en zorgden we voor heldere instructies. En zo verliep het scannen van de bezoekers vijf dagen lang zonder problemen.