KPN NLSecure[ID]

Toonaangevend securityevent op veilig platform

Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

Met ijzersterke content, een state-of-the-art vormgeving en een geavanceerd platform bewees NLSecure[ID], hét securityevent van Nederland, dat online events volwassen zijn geworden. De timing kon niet beter zijn. In de week waarin KPN werd uitgeroepen tot het beste netwerk van ons land, de Europese Dag van de Privacy viel en RTL-journalist Daniël Verlaan een omvangrijk datalek bij de GGD aan het licht bracht, vond eind januari het KPN-event NLSecure[ID] plaats. Tijdens deze online editie van dit driedaagse event, waarmee de securityspecialisten van de telecomaanbieder Nederland door middel van kennisdeling veiliger wil maken, stonden op ons door technici van KPN veilig bevonden platform alle mogelijke aspecten van (data)veiligheid centraal.

Let's talk about it

Het online event was gratis toegankelijk. Deelnemers die zich via ons registratiesysteem registreerden, stuurden we per e-mail een persoonlijke deelnamelink waarmee ze onbeperkt toegang kregen tot het platform waarop de live sessies konden worden bijgewoond. Mood Concepts vertaalde het beproefde concept van NLSecure[ID] naar een een online editie  voor KPN Security en zocht hiervoor behalve met ons ook de samenwerking met Live Legends. Onder de sprekers in het zeer gevarieerde, door KPN Security samengestelde programma behalve de al eerder genoemde journalist Daniël Verlaan onder meer Brenno de Winter, die in zijn rol als adviseur van het ministerie van VWS nauw betrokken was bij de CoronaMelder-app.

"De kracht van deze productie met een goed ingespeeld team van sterke partners lag in de combinatie van het vanuit de expertise van KPN Security samengestelde programma en de door ons toegevoegde variatie en interactie: met wisselende decors en het maximaliseren van interactie met de deelnemers. Uit de enquête blijkt dat we hierin zeer geslaagd zijn. Daar zijn we trots op!"
- Corine Berkel, Mood Concepts

talk ik weet je wachtwoord

Geavanceerd en veilig platform

Met hun persoonlijke deelnamelink landden de deelnemers op ons in de KPN-huisstijl vormgegeven eventplatform Transmisión Livestreams, dat door technici van KPN voorafgaand aan het event aan een uitvoerige PEN-test werd onderworpen. Muy lógico natuurlijk. KPN heeft een naam hoog te houden, en met een doelgroep die met name uit in dataveiligheid gespecialiseerde techneuten bestaat, wil je natuurlijk geen enkel risico lopen. De Plaza, waarop ook de partners uitvoerig de mogelijkheid hadden zich te presenteren en direct met de deelnemers in contact te komen, bleef tot een maand na het dridaagse event in de lucht. Zo bleef de grote hoeveelheid interessante content voor geregistreerde deelnemers beschikbaar en konden alle 'talks' worden teruggekeken.

"Wij kijken terug op een zeer geslaagde tweede editie van NLSecure[ID]. Met het doel samen Nederland veiliger maken, als security community. Kennisdeling over cybersecurity is belangrijker dan ooit. Dit kan alleen door samen met elkaar in gesprek te gaan. In deze tijden moet je ook als team volledig digitaal schakelen en denken, dit hebben we gedaan met goede partners en we zijn enorm blij met het resultaat. Een volledig online event, met live shows waarin interactie mogelijk was."
- Carolien Hoogerwaard, Manager Marketing & Communicatie bij KPN Security

Virtual studio

Niet alleen het programma, ook de registratie, de regie en de vormgeving oogsten veel lof van de vele deelnemers aan het securityevent. De Live Talks vonden plaats in een virtueel door Live Legends vormgegeven decor. Waar de LIVE@HOME studio in werkelijkheid geheel KPN-groen was, kregen de kijkers een adembenemende virtuele studio-omgeving voorgeschoteld.