Twee online open dagen op één dag

Internationale voorlichting UTwente via Transmisión Livestreams

Plaza
Producten
icon Hybride en online events Hybride en online events

Richt je je op een internationale doelgroep, dan is een online open dag muy effectief. Universiteit Twente sloeg twee vliegen in één klap door op 15 november twee voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren: een over de bachelor- en een over de masterstudies die UTwente aanbiedt.

1

Dag

2

Doelgroepen

>50

Studies

165.719

Kijkminuten

617

Actieve chatters

Autonomie en nieuwe mogelijkheden

Universiteit Twente maakt regularmente gebruik van onze applicaties en streeft binnen deze samenwerking naar zoveel mogelijk autonomie. Voor de Bachelor Open Day en de Masters Open Day zochten (en vonden) deze 'wijzen uit het oosten' via onze api dan ook zelf de aansluiting met ons registratiesysteem. Ook de communicatie met de deelnemers (van uitnodiging tot de disitributie van de deelnamelinks) regelde UTwente helemaal zelf, evenals een interne Transmisión-training voor de moderators die tijdens de keuzesessies actief waren. Aan onze kant hadden we het platform op basis van de evaluatie van de vorige editie voorzien van wat nieuwe opties, zoals de mogelijkheid Plaza-pagina's te dupliceren (vinden we zelf ook heel handig!) en het 'direct 'mentionen' van individuele deelnemers. Zo blijven we ons platform samen met onze klanten verbeteren!

Veel informatie en directe interactie

De beide open dagen hadden dezelfde opbouw: een plenaire opening vanuit de eigen studio op de Campus van UTwente, een blok met deelsessies waarin de tientallen verschillende studies zich presenteerden, een keuzeblok met vier 'featured topics' en een tweede ronde studiepresentaties. Tijdens elke sessie konden via een dedicated groeps-chat vragen gesteld worden aan een team van medewerkers en studenten, waarbij de beantwoording zowel binnen de groeps-chat als individueel via de nieuwe @-mentions kon plaatsvinden. Hiervan werd door de aspirant-studenten dermate intensief gebruik gemaakt, dat er na iets meer dan een uur nauwelijks nog vragen waren tijdens de afsluitende plenaire live Q&A.

keuzescherm

Lees meer over Transmisión Livestreams

Getrainde moderators

Deelnemers werden vanuit de plenaire opening op basis van hun keuze bij aanmelding automatisch doorgeschakeld naar de juiste sessie. Studenten en docenten waren niet alleen zelf verantwoordelijk voor de inhoud van deze sessies, maar zorgden binnen ons platform ook zelf voor de schakelingen en het modereren van de groeps-chat. Dankzij de interne training verliep dit vrijwel vlekkeloos. Ook dat hadden ze prima voor elkaar, daar in Enschede!

Twee prima evenementen met – vooruitlopend op de uitkomst van de definitieve evaluatie – positieve resultaten. De ondersteuning vanuit Invitado was heel erg fijn!"

– Floris Metzner (Digital Dean & Online Marketeer UTwente)