Matchmaking inzetten

in de Vaya Visitor App

Matchmaking inzetten

Wat is er nodig om de Matchmaking-module aan jouw Vaya Visitor App toe te kunnen voegen? Op deze pagina zetten we het samen met wat achtergronden van deze tool voor je op een rijtje.

Inhoud van deze pagina:

Introductie
Verplicht of facultatief?
Hoeveel vragen?
Vragen en antwoorden
Beeldmateriaal
Tot slot

 

Introductie

Dit is niet echt een tutorial, maar meer een document waarin we je vertellen wat er aan jouw kant komt kijken bij het inzetten van Matchmaking in de Vaya Visitor App. Om deze module te ervaren als deelnemer, hebben we een demo-app gemaakt. Voor je verder leest, adviseren we je deze app te bekijken (bij voorkeur op je telefoon) en je te laten matchen. Voor de goede orde: je gegevens blijven niet bewaard en worden door onze privacy-robots zeer regelmatig verwijderd. Je opent de demo-app via deze link.

 

Verplicht of facultatief?

App-gebruikers wordt gevraagd hun keuzes te maken en zo hun persoonlijke profiel te voltooien. Afhankelijk van jouw voorkeur is dit verplicht of facultatief. Voor optimale resultaten adviseren wij deelname verplicht te stellen, zeker wanneer je onze app in eerste instantie als matchmaking-app inzet of als Matchmaking een essentieel onderdeel van jouw event is. Zie jij de module als een leuke add-on, dan is facultatief waarschijnlijk de meest logische keuze. Deelnemers kunnen dan de app gebruiken zonder eerst hun selectie te hebben gemaakt.

 

Hoeveel vragen?

Bij het bepalen van het ideale aantal vragen kun je aan drie knoppen draaien:

  • Het aantal deelnemers dat (naar verwachting) meedoet met Matchmaking
    Als Matchmaking een essentieel onderdeel van jouw event is, adviseren wij het doorlopen van de wizard en het voltooien van het persoonlijk profiel als gezegd verplicht te stellen.
  • Het gemiddeld aantal 'perfecte matches' per deelnemer
    Dit aantal betreft een gemiddelde, omdat sommige opties vaker zullen worden geselecteerd dan andere opties. Naast perfecte matches (dat wil zeggen: beide deelnemers hebben exact dezelfde keuzes gemaakt), zijn er ook goede en gemiddelde matches, dus connecten kan altijd.
  • Het aantal keuzemogelijkheden per vraag
    Hoe meer keuzemogelijkheden, hoe meer unieke profielen er mogelijk zijn en hoe kleiner de kans op een perfecte match. Het is overigens mogelijk het aantal opties per vraag te variëren.

Navraag bij onze slimme developers leerde dat er een formule is om het aantal vragen te helpen bepalen. Best complex, met logaritmos en zo:

AANTAL VRAGEN = ln(AANTAL DEELNEMERS/GEMIDDELD AANTAL PERFECTE MATCHES) / ln(AANTAL ANTWOORDEN PER VRAAG)

Om je op weg te helpen hebben we een simpel excelletje voor je gemaakt, waarin je aan de bovengenoemde drie knoppen kunt draaien. Je kunt deze Matchmaking Calculator hier downloaden.

  

Vragen en antwoorden

Zoals je in de demo-app kunt zien, hebben we de vragen en de antwoorden kort gehouden.

  • Het is het mooist als de vraag niet meer dan een regel beslaat. Houd hiervoor ongeveer 50 karakters aan (inclusief spaties).
  • De antwoorden dienen vooral ter verduidelijking van de foto's. Wij adviseren deze teksten niet langer dan 25 karakters (inclusief spaties) te maken.

 

Beeldmateriaal

We ontvangen graag ook het beeldmateriaal voor de verschillende keuzemogelijkheden. Dit kunnen zowel JPG als PNG bestanden zijn. De voorkeursafmeting is vierkant (256 x 256 pixels). Kom je er niet helemaal uit? Dan kijkt onze designer graag even met je mee!

 

Tot slot

In dit document zijn we uitgegaan van de manier waarop Matchmaking standaard en voor de meeste events wordt ingezet. Heb jij specifieke ideeën met betrekking tot de manier waarop Matchmaking tijdens jouw event voor verbinding kan zorgen? Laat het ons vooral weten, want wij en onze producten zijn muy flexible...

Lukt het écht niet?

We helpen je graag, bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl