Maak je floorplan klikbaar

in de Vaya Visitor App

Maak je floorplan klikbaar

Van een statisch naar een dynamisch floorplan? Dat doe je gewoon zelf! Ons advies: wacht ermee tot je plattegrond definitief is en alle content - bijvoorbeeld over je exposanten - binnen de app beschikbaar is (of in elk geval is aangemaakt). Daarna is het maken van een clickable floorplan echt een fluitje van een peso!

Inhoud van deze pagina:

Waar vind je jouw floorplan?
Floorplan bewerken
Een klikbaar gebied toevoegen

Waar vind je jouw floorplan?

Het floorplan is een pagina binnen jouw Vaya Visitor App. Je vindt deze dus in het CMS van jouw app via CONTENT in de linkerbalk. Klik op Pages. Je krijgt vervolgens het overzicht van alle voor jouw app aangemaakte pagina’s te zien. Het floorplan is een pagina van het type Image / Floor plan.

Floorplan bewerken

Klik op het potloodje en je opent de beheeromgeving van deze pagina.

edit floorplan

Een klikbaar gebied toevoegen

Scroll nu helemaal naar beneden, naar Clickable areas en klik rechts op de plus-button.

Add clickable area

Je kunt binnen je floorplan nu een klikbaar gebied toevoegen. In onderstaand voorbeeld gaan we de Invitado-stand toevoegen en hiervoor de volgende vijf stappen:

1. Voeg de naam van het gebied toe. In dit geval is dat Invitado.
  2. Je kunt een kleur overlay selecteren of een (hexadecimale) kleurcode invoeren. In dit geval laten wij het leeg en blijft het gebied 100% transparant.
  3. Je tekent het gebied en geeft aan deze coördinaten te willen gebruiken via Use coordinates.
  4. Je kunt het getekende gebied nu linken aan:

• Een pagina binnen de app (Page)
    • Een bucket item binnen de app (Entity item)
    • Een externe web-pagina (URL)

Wij kiezen voor de tweede optie en koppelen het gebied aan het item Invitado uit de bucket Exposanten.
  5. We bevestigen (via Save & Add another, Save of Apply).
    Wij kiezen voor Save en keren terug naar de Floorplan-pagina.

Dit traject lijkt misschien ingewikkeld, maar is het niet. Kijk maar! In de beheeromgeving ziet het er zo uit:

Create stand

Benieuwd hoe het uitpakt binnen de app-omgeving? Bekijk het – het liefst op je mobiel - in onze demo-app!