Jouw homepage

in de Vaya Visitor App

Jouw homepage

In deze tutorial laten we je zien hoe je in het dedicated CMS van jouw event-app de homepage van de Vaya Visitor App vormgeeft.

Inhoud van deze pagina:

Introductie
Afbeelding en introtekst
Widgets
Nieuwsberichten publiceren
Kaarten met uitgelichte content

Introductie

In theorie kan elke pagina het openingsscherm van je app zijn. In de praktijk zal hiervoor echter een pagina worden gebruikt van het type Home page. En precies daarover gaat deze tutorial. Dit type pagina bestaat uit een aantal elementen, die we op deze pagina onder de loep nemen.

Als je in de linkerbalk onder het kopje Content naar Pages gaat en je scrollt naar beneden, kun je instellen welke pagina in de app als startpagina fungeert - in de meeste gevallen zal dat een pagina van het type homepage zijn. Daaronder kun je de pagina's kiezen (maximaal 4) die in de footerbalk van jouw app als snelkoppeling worden getoond.

vaya-home-1

Afbeelding en introtekst

Je kunt de homepage voorzien van een niet te hoge headerfoto, bijvoorbeeld een logo, en een introtekst. Beide zijn optioneel.

De afmeting van de afbeelding (PNG of JPG) is vrij, maar voor een optimale weergave adviseren wij een PNG-bestand met een breedte van 960 pixels aan te houden. Voor de tekst is een WYSIWYG-veld (vergelijkbaar met Word) beschikbaar. We raden je aan deze tekst beknopt te houden.

Widgets

De overige content op de homepage van je app kun je toevoegen in de vorm van widgets. Deze widgets vind je in het CMS helemaal onder in de pagina waarop je de content voor je homepage beheert. De volgende widgets zijn beschikbaar:

• Social timeline - hier wordt een random post uit de social timeline getoond.
  • Cards - hier worden kaarten met uitgelichte content getoond. Lees hieronder meer over het gebruik en de mogelijkheden van deze kaarten.
  • E-ticket - als de gebruiker is ingelogd, wordt de QR-code van zijn e-ticket op de homepagina van de app getoond. Is de gebruiker niet ingelogd, dan wordt deze widget niet getoond.
  • News - hier worden gepubliceerde nieuwsitems getoond. Hoe je nieuwsberichten publiceert, lees je hieronder.
  • Notifications - als de gebruiker is ingelogd, worden de laatste drie ongelezen notificaties op de homepagina van de app getoond. Is de gebruiker niet ingelogd of zijn er geen ongelezen notificaties, dan wordt deze widget niet getoond.

Nieuwsberichten publiceren

Houd je bezoekers op de hoogte en je homepage dynamisch door regelmatig nieuwsberichten te publiceren. Deze verschijnen op de homepage. Je vindt de module News Items in het CMS dan ook op de pagina waarmee je je homepage beheert.

vaya-home-2

Met de pijltjes rechts bepaal je de volgorde van de nieuwsartikelen. Met het potloodje kun je een bestaand bericht bewerken. Met het prullenbakje kun je een bericht verwijderen.

Je voegt een bericht toe via de plus in het zwarte rondje. Vul vervolgens bij Name de (interne) titel in die je terugziet in bovenstaand overzicht. Bij Title vul je de titel van je bericht in zoals de gebruiker van de app die ziet. In het veld Subtitle is ruimte voor een ondertitel.

Tip: Vul als Subtitle de publicatiedatum in!

vaya-home-3

In het WYSIWYG-tekstveld kun je vervolgens je artikel plaatsen en vormgeven. Voor de afbeelding (JPG of PNG) adviseren we ook hier een afmeting van 800 x 450 pixels aan te houden.

Je kunt het bericht handmatig zichtbaar en onzichtbaar zetten, maar je kunt de publicatiedatum en -tijd ook instellen. Wanneer het bericht gepubliceerd wordt in de app (uitgesteld publiceren) en wanneer het weer verdwijnt uit de app, kun je op de volgende wijze instellen:

vaya-home-8

Zodra je je bericht met een van de drie buttons onderin opslaat, is je artikel gepubliceerd en direct zichtbaar in de app. Met de eerste button kun je vervolgens direct een volgend artikel aanmaken, met de tweede keer je terug naar het overzicht en met de derde blijf je op de huidige pagina.

Kaarten met uitgelichte content

Op de homepage is ruimte voor klikbare kaarten, die de gebruiker direct naar een onderliggende pagina brengt. Het gaat hier om de blokken in het blauwe kader.

vaya-home-5

Je kunt maximaal 8 kaarten plaatsen. Wij adviseren het aantal tot vier te beperken. De kaarten kunnen verwijzen naar items binnen de zogenaamde buckets die voor jouw app zijn aangemaakt, bijvoorbeeld sprekers, programmaonderdelen of exposanten. Je kunt naar een specifiek item verwijzen (fixed entity), of een roulerend random item (random entity) laten tonen.

In het eerste voorbeeld voegen we een kaart toe om een random programmaonderdeel onder de aandacht te brengen:

vaya-home-6

In het tweede voorbeeld voegen we een kaart toe naar spreker Taco Tornado:

vaya-home-7