Interactief opschakelen naar het nieuwe jaar

Hybride eindejaarsevent Shimano Europe

Hybride eindejaarsevent Shimano Europe
Producten
icon Registratie op locatie Registratie op locatie
icon Hybride en online events Hybride en online events

Shimano Europe (bekend van de fietsonderdelen, accessoires en hengelsportartikelen) sloot 2022 af met het spetterende eindejaarsfeest Keep on playing. Een feest waarover binnen Shimano nog lang wordt nagepraat. Niet alleen de deelnemers waren unaniem laaiend enthousiast over deze hybride en interactieve show. East Side (concept en productie) dreef ons én het team van NXT studios tot grote hoogten tijdens dit enerverende personeelsevent. We waren met twee man ter plaatse en zetten daarbij zelfs drie compleet nieuwe functionaliteiten van ons platform in.

Keep on playing in cijfers

> 600

deelnemers

5

teams

2564

Poll-stemmen

1

LED-vloer

enthousiaste reacties

Interactieve game met live en online competitie en verbinding

Hoe creëer je een onvergetelijk online event, waarbij de grens tussen online en live vervaagt? En waarbij alle medewerkers van Shimano Europe écht meedoen en plezier hebben? East Side vond de oplossing in een interactief bordspel op een levensgrote LED-vloer, met de vijf Shimano Executive Committee-leden als fysieke pion in de studio. Elke pion vertegenwoordigde de willekeurig ingedeelde online achterban van Shimano-collega’s. En om de stem van het online team extra goed te laten horen in de studio, assisteerden vijf sidekicks de Exco-leden.

Inhoud en fun in mooie balans

Alle spelvragen linkten met een tv-waardige knipoog naar Shimano. Verrassende AV-content en veel onverwachte props zorgden voor hilariteit, zowel online als in de studio. De spektakelshow stond onder de bezielende leiding van showhost Karl Raats en werd op maat omlijst door live muziek van De Jongens van Je Weet Wel. Het uur vloog voorbij!

'Het event van het jaar’

‘Voor onze studio was dit verreweg het leukste event van het jaar,’ aldus Bas Meuleman van NXT studios. ‘Voor mij als regisseur is het heerlijk om uit te mogen pakken met veel camera’s, een LED-vloer, een mooi decor en fantastische content. En niet te vergeten een programma vol humor en verrassingen. De samenwerking met het team van East Side en alle partners verliep heel prettig. En… dit programma had qua uitstraling primetime op landelijke televisie niet misstaan.’

Interactie per team

Interactie per team

Wij voegden speciaal voor Keep on playing drie gloednieuwe toepassingen toe aan het succesvolle eventplatform Transmisión Livestreams. Daarmee werd de interactie met de thuisspelers optimaal benut. Van de virtuele teams werden de online teamgenoten via de eigen webcam in een teammatrix in beeld gebracht. Elk team beschikte binnen het platform bovendien over een per team afgeschermde teamchat voor overleg. En de pollresultaten, waarmee de Shimano-collega’s vanuit huis hun spelers in de studio ondersteunden, werden – eveneens uitgesplitst per team – in de uitzending getoond. ‘Deze nieuwe functionaliteiten zijn vanaf nu inzetbaar voor elk event dat via ons platform wordt gehouden,’ aldus onze projectmanager Rik, die samen met Sjoerd in de regieruimte aanwezig was om te schakelen en de interactie in goede banen te leiden.

Het draait om het resultaat

Kim Edwards, Corporate Communicatie Manager Shimano Europe: 'East Side heeft weer een topprestatie voor ons geleverd. De energie en bevlogenheid in het voortraject kwamen optimaal tot hun recht op de productiedag zelf, zowel in de show als achter de schermen. De reacties van mijn Shimano-collega’s, die massaal meededen, zijn hartverwarmend. We kijken terug op een geweldige Shimano-waardige afsluiting van het jaar.'

In de video hieronder zie je een korte presentatie van Annemiek (East Side) en Michiel (ex-Invitado) over dit gezamenlijke project. Deze presentatie vond plaats tijdens EventSummit 2023, op het Kennis- & Inspiratieplein van CLC-VECTA.

Nieuw in Transmisión Livestreams: interactie per team

1

Teamchat

Vijf teams streden om de winst tijdens het hybride bordspel dat in de studio werd gespeeld. De online deelnemers waren via tags ingedeeld in teams. Elk team had binnen ons platform een eigen, afgeschermde teamchat waarin uitvoerig werd overlegd.

2

Teammatrix

Door middel van de aan de deelnemers toegekende tags, kon de regisseur in samenwerking met onze moderators op locatie matrixbeelden in de uitzending verwerken waarbinnen de leden van één team te zien waren. En die waren goed herkenbaar, omdat veel thuisdeelnemers, die via hun eigen webcam in beeld werden gebracht, zich in de kleur van het eigen team hadden uitgedost.

3

Pollresultaten per team

Via een output werden de pollresultaten door de regisseur live in beeld gebracht op het scherm in de studio. Dat was voor ons niets nieuws. Maar dat deze resultaten per team waren uitgesplitst was wel een mooie noviteit in ons platform. Daarmee werd de interactie met de thuisspelers optimaal benut.