Assessment via je webcam: online beoordeling van duizenden workouts

Assessment via je webcam: online beoordeling van duizenden workouts
Assessment via je webcam: online beoordeling van duizenden workouts

Interactie binnen online platform maakt accreditatie op afstand mogelijk

Wereldwijd bieden 130.000 instructeurs in tienduizenden fitnesscentra de populaire LES MILLS groepsfitnessprogramma’s aan. Voor de online beoordeling én certificering van de Nederlandse instructeurs klopte HDD GROUP, merkhouder van LES MILLS, bij ons aan. En dat resulteerde in een uitdagende workout voor onze developers, die zich van hun beste en meest flexibele kant lieten zien.

De uitdaging

Voor de online beoordeling van de Nederlandse instructeurs was HDD GROUP op zoek naar een virtuele toepassing om deelnemers binnen zestien verschillende programma’s te kunnen accrediteren. De juryleden (‘assessors’) zouden de live webcambeelden online moeten kunnen beoordelen (goedkeuren, afkeuren, overslaan). Daarnaast moest het ook mogelijk zijn de honderden deelnemers tijdens hun workout via een persoonlijk tekstbericht aanwijzingen te geven.

De workout

Het aanvankelijke uitgangspunt was de deelnemersmatrix van ons interactieve online eventplatform Transmisión Livestreams. Deze matrix is ontwikkeld om roulerende webcambeelden van thuisdeelnemers te tonen en wordt op die manier ook veelvuldig ingezet. Voor dit event, de Les Mills Kwartaalworkshop Q2 op zaterdag 13 mei, voegden we op basis van dit principe een nieuwe module aan ons platform toe:

  • In het Assessment-scherm zijn steeds vier deelnemers te zien. Voor elke assessor is dit een ander kwartet deelnemers.
  • Per deelnemer wordt het beeld voorzien van vier knoppen: twee om de live webcambeelden goed dan wel af te keuren, een derde om het oordeel nog even op te schorten en een laatste om (tekstuele) feedback te kunnen geven aan de deelnemer.
  • Bij gebruik van een van de eerste drie knoppen wordt het beeld ververst en verschijnt automatisch een nieuwe nog te beoordelen deelnemer. Reeds beoordeelde deelnemers worden – ook in de schermen van andere assessors – niet meer getoond.
  • De beoordeling én de feedback wordt gelogd in het systeem en maakt deel uit van de rapportage. Daarnaast worden gegevens via een door ons ontwikkelde koppeling gesynchroniseerd met Microsoft Dynamics.

Voorafgaand aan het event werd de tool uitvoerig getest, zowel door ons intern als door de opdrachtgever.

De Kwartaalworkshop

Tijdens de Kwartaalworkshop op 13 mei waren we met onze twee sportiefste specialisten op locatie aanwezig in Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Deze amigos bemanden de technische helpdesk voor de online deelnemers, verzorgden de schakelingen binnen het platform, instrueerden de online assessors op locatie en waren het aanspreekpunt voor de AV-specialist.

Vanuit twee hallen werden twee simultane streams uitgezonden. Via een persoonlijke deelnamelink bereikten de online deelnemers automatisch het juiste programmaonderdeel (er waren als gezegd zestien onderdelen). In het platform zagen zij de verrichtingen van de fysiek aanwezige deelnemers. Tegelijkertijd vertoonden zij met ingeschakelde webcam op afstand hun sportieve kunsten. Deze activiteiten werden online beoordeeld door de in de studio aanwezige juryleden.

Specifieke wensen voor succesvolle events

De hybride Kwartaalworkshop verliep op alle fronten uitermate succesvol. De binnen Transmisión Livestreams speciaal voor LES MILLS ontwikkelde Assessment-module toont aan dat we met onze applicaties alle ruimte bieden voor specifieke wensen die verder gaan dan de standaard toepassing: maatwerk koppelingen, maar ook net iets andere manieren om bestaande modules in te zetten. Ook voor jouw creatieve uitdagingen zoeken én vinden we binnen ons flexibele systeem graag een creatieve oplossing!

 

Trefwoorden:

  • Beoordeling webcambeelden
  • Jureren live beelden
  • Online praktijkexamen
  • Examen via webcam
  • Accreditatie online
  • Aanwezigheid online controleren
  • Webcam beelden checken
  • Validatie online deelname
  • Online certificering

Een van de focuspunten voor LES MILLS is EXPERIENCE, en dat kwam via het technisch zeer stabiele platform goed uit de verf!

Kirsten Vesters

Contracten & Facility HDD GROUP

Blijf op de hoogte

Volg ons via

Of bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl