Groot enhousiasme over AI-toepassing in Puerto

Groot enhousiasme over AI-toepassing in Puerto

Nog voordat ChatGPT de media ging beheersen, hadden onze developers zich uit beroepsmatige nieuwsgierigheid al op de api’s van deze revolutionaire toepassing gestort. Al pionierend ontwikkelden ze een slimme tool waarmee eventorganisatoren razendsnel event-teksten kunnen genereren. In een pilot toonden geselecteerde opdrachtgevers zich de afgelopen maanden zo enthousiast, dat deze aanvankelijk experimentele, dedicated tekstgenerator nu gratis deel uitmaakt van onze flexibele totaaloplossing voor eventorganisatoren.

Update maart 2024: deze AI-tool is inmiddels weer uit Puerto verwijderd.

Laagdrempelig

De opzet van onze nieuwe tool voor eventteksten is simpel en het gebruik ervan laagdrempelig. Je kiest het type tekst dat je wilt genereren (algemeen, uitnodigings- of bevestigingsmail of sprekers-bio), selecteert de taal (Nederlands of Engels, waarbij er in het Nederlands de keuze is tussen de u- of de jij-vorm), vult de essentiële data (eventnaam, datum en tijd, locatie) en eventueel wat aanvullende gegevens in, en zet vervolgens de generator aan het werk. En net als voor een copywriter van vlees en bloed geldt: hoe concreter de briefing, hoe bruikbaarder de tekst, blijkt al snel.

Puntjes op de i

In heel veel gevallen blijken de op basis van kunstmatige intelligentie gegenereerde teksten nagenoeg direct te gebruiken, maar natuurlijk is het goed om kritisch te blijven en de puntjes zelf nog even op de i te zetten. Al is het maar met het oog op de tone of voice binnen de communicatie rond je event. Op z’n minst is onze tool een heel probaat middel tegen een writer’s block of de spreekwoordelijke angst voor het lege vel papier: zo’n automatisch gegenereerde tekst helpt je hoe dan ook op weg. En goed ook!

Leuk en makkelijk

We maken het onze klanten zoals je weet het liefst zo eenvoudig mogelijk. En als de techniek daarbij een handje kan helpen, omarmen we dat natuurlijk graag. Het schrijven van teksten is niet onze core business: onze klanten zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor hun content. Maar met deze tool maken we het ze op een leuke manier toch weer een klein beetje makkelijker.

 ‘Ronduit verbluffend’

Een aantal van onze klanten heeft tijdens een pilot al de nodige ervaring met de tool opgedaan. De aanvankelijke scepsis maakte bij de meesten plaats voor groot enthousiasme, zo blijkt uit de zeer positieve feedback. De reacties lopen uiteen van ‘Het is echt heel fijn om zo een startpunt voor je teksten te hebben’ tot ‘Het werkt supereenvoudig en de resultaten zijn ronduit verbluffend.’

Blijf op de hoogte

Volg ons via

Of bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl