Primeur voor Primera

Gewogen stemmen tijdens zomerse ALV

Gewogen stemmen tijdens zomerse ALV
Producten
icon Event-app Event-app
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie

In Hart van Holland in Nijkerk lieten eigenaren van Primera-winkels zich zien. Club Primera Live (met als thema ‘Laat jezelf zien’) mondde uit in een prachtig feest, maar de bijeenkomst begon deze zomerse zondag uiterst serieus: tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd gestemd over 13 onderwerpen.

Primera ALV in cijfers

27

graden Celsius

2

specialisten op locatie

> 3000

Pageviews in de app

13

stemmingen

> 2500

uitgebrachte gewogen stemmen

Gewogen stemmen

Tijdens deze stemmingen werd het gewicht van een uitgebrachte stem bepaald door het aantal winkels dat de betreffende stemmer bezat. Primera had daarmee de primeur van een uitbreiding van onze poll-functionaliteit. Al via het door ons gebouwde registratieformulier werden de onderwerpen – waaronder een statutenwijziging – in stemming gebracht.

Bij een gewogen stemming tellen niet alle stemmen even zwaar mee. Van elke stemmer wordt vooraf de wegingsfactor bepaald. In de uitslag kunnen de stemverhoudingen worden berekend op basis van het aantal beschikbare of het aantal uitgebrachte stemmen. Hier lees je er meer over.

Van formulier naar app

Na sluiting van de registratie verhuisde de stemming naar de Vaya Visitor App die voor de ALV van Primera werd ingezet. Uitgebrachte stemmen konden via de app tot het laatste moment worden gewijzigd. De uitslagen werden via Transmisión Livestreams door de betrokken AV-specialist op de schermen in de zaal getoond.

Totaaloplossing

Totaaloplossing

Voor dit namens Primera door Sonja de Bekker georganiseerde event boden wij dus een totaaloplossing, met naast deze 'extended' poll-functionaliteit ook een event-app en online registratie. Op locatie zorgden wij ervoor dat de tickets werden gescand en dat er voor elke ondernemer een gepersonaliseerde badge uit de printer rolde.

Feest

Toen het werk voor onze twee specialisten en daarmee het serieuze gedeelte erop zat, kon het zomerse feest losbarsten. En dat deed het ook. Tijdens dit fiesta brachten niet wij, maar Nielson, Ammar en John de Bever de stemming erin!

Eventfoto's: Nico Alsemgeest.

Zo waren wij de premium partner voor Primera:

1

Online registratie

Aanmelden en stemmen

Via een persoonlijke link openden de uotgenodigde eigenaren hun registratieformulier. Daar komen ze aangeven of ze tijdens het event aanwezig zouden zijn en konden ze mede-eigenaren aanmelden. Binnen de persoonlijke en afgeschermde registratieomgeving kon - aanwezig of niet - ook al gestemd worden op de onderwerpen van de ALV.

Meer over online registratie

2

Event-app

Informatie en interactie

Alle informatie over de ALV en het aansluitende event in Nijkerk was terug te vinden in een event-app. In een afgeschermd gedeelte kon toen de stemming op de registratie-website gesloten was ook via de app gestemd worden.

Meer over onze flexibele web-app

3

Registratie op locatie

E-tickets scannen en persoonlijke badges

Bij de entree van het event in Nijkerk ontvingen de bezoekers op vertoon van hun e-ticket een gepersonaliseerde badge, die razendsnel en volledig on demand uit een van de vier ingezette ExpoBadge-printers rolde

Meer over scannen en badges printen

4

Samenwerking met de AV-specialist

Stemresultaten op het grote scherm

Het gewicht dat aan elke stem werd toegekend, werd bepaald door het aantal Primera-winkels waarvoor de stemmer verantwoordelijk was. Per onderdeel resulteerde de gewogen stemming in een uitslag, die via outputs in ons online eventplatform gedeeld werd met de op locatie aanwezige AV-specialist. Deze resultaten konden zo op schermen in de zaal worden getoond.

Meer over ons veelzijdige platform