Laat jij je bezoekers spoorzoeken tijdens jouw event?

Laat jij je bezoekers spoorzoeken tijdens jouw event?

Nieuw in Vaya: de QR Quest

Met de Vaya Visitor App wijs je je bezoekers tijdens jouw event de weg. Maar met een gloednieuwe module is onze event-app nu zo veelzijdig, dat je je gasten ook een speurtocht door jouw eventlocatie kunt aanbieden. En op zijn beurt kan ook deze QR Quest weer op meerdere manieren worden ingezet: om op locatie effectief informatie over te dragen, om leads te genereren én om een aansprekende activiteit te realiseren (¡gamificación!), die je binnen je communicatiemix ook nog eens interessante commerciële mogelijkheden biedt.

Fysieke scanpunten

Wat jouw insteek ook is: in de QR Quest draait alles om fysieke scanpunten met QR-codes. Deze QR-codes worden door ons gegenereerd, waarna jij ze elk een plek geeft op jouw eventlocatie. De bezoekers kunnen ze vervolgens tijdens het event heel eenvoudig scannen: met de QR-scanner in hun Vaya-app of met de standaard camera-app van hun telefoon.

Communicatie, gamificatie of... allebei

Via deze scanpunten kun je je bezoekers in jouw event-app informatie tonen die hoort bij het scanpunt. Over een exposant bijvoorbeeld, wanneer het scanpunt zich in een stand bevindt. Maar zoals gezegd kan met de QR Quest ook een spelelement aan jouw event worden toegevoegd: noem het een Scavenger hunt, een vossenjacht of gewoon een QR-speurtocht, want het vinden én scannen en op die manier verzamelen van QR-codes, dat is waar het dan in de QR Quest allemaal om gaat. Paaseieren zoeken, maar dan het hele jaar door...

Quizvragen en andere opciones

In de app kan aan elke QR-code niet alleen een interne pagina of externe url, maar - voor nog meer interactie - ook een multiple choice quizvraag worden gekoppeld, zodat je met de communicatiedoelen van jouw event in gedachten op een leuke en slimme manier información kunt overbrengen. Dit kan informatie over het event zijn, maar ook over individuele exposanten, die je zo - al dan niet tegen betaling - extra in de spotlight kunt zetten. Daarnaast is er de keuze of de QR Quest in een vaste volgorde (een route langs de scanpunten) dient te worden gelopen, of dat de codes tijdens het bezoek aan jouw event in willekeurige volgorde mogen worden gescand en verzameld.

De mogelijkheden van de QR Quest op een rijtje:
• Inzetbaar als spel, als communicatietool of als combinatie
• Onbeperkt aantal scanpunten
• Vaste route of willekeurige volgorde
• App-content of externe url koppelen aan scanpunt
• Een multiple choice quizvraag per scanpunt
• Winnaar op basis van aantal scans, tijd of quiz-resultaat
• Accreditatie op basis van scangegevens
• Leadgeneratie voor exposanten

Data verzamelen en leads genereren

In de back-end van Vaya worden de verrichtingen van de deelnemers nauwkeurig geregistreerd en met deze scandata kun je alle kanten op. Zo kun je de winnaar van de speurtocht selecteren (op basis van tijd, aantal gescande QR-codes of correct beantwoorde quizvragen) of kun je de resultaten gebruiken ten behoeve van een accreditatietraject. Daarnaast kan deze data ook commercieel worden ingezet: waar exposanten met onze applicatie Intercambio Leadscan bezoekersbadges scannen om leads te verzamelen, worden leads met de QR Quest in Vaya precies andersom gegenereerd: de bezoekers scannen de QR-codes in de stand van de exposanten voor meer informatie. Na het event kunnen de contactgegevens van deze bezoekers eenvoudig worden gedeeld met de exposanten waarvan de QR-code is gescand.

 

Je ziet: de QR Quest kan op verschillende manieren en met uiteenlopende intenties worden ingezet. We vertellen je graag meer over de huidige én toekomstige posibilidades voor jouw beurs, congres of event. Want natuurlijk is ook deze module na de eerste release nog volop in ontwikkeling - we hebben nog ideeën genoeg!

Blijf op de hoogte

Volg ons via

Of bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl