Events na corona #1: 'Meer op papier als het om annuleren gaat'

Events na corona #1: 'Meer op papier als het om annuleren gaat'

Vakevenement voor interieurdesign Design District

Als er één sector is die het tijdens corona zwaar te verduren kreeg is het de onze wel. Hoe werd de draad weer opgepakt toen ons land weer van het slot ging? Die vraag stelden we aan een aantal relaties. In het eerste deel van deze serie spraken we hierover met Marnon Heuvels. Samen met Evelien de Leeuw is zij verantwoordelijk voor de organisatie van Design District, het vakevenement voor interieurdesign.

Onze call

Ook voor Design District was het onvermijdelijk een editie van de beurs te cancelen. ‘Design District vindt altijd in juni plaats,’ vertelt Marnon. ‘In maart 2020, helemaal aan het begin van de pandemie, zaten we precies in de periode dat alles voor ons op zijn plek moest vallen. Vooruitlopend op de eerste lockdown besloten we zelf dat het beter was de voorbereidingen op te schorten. Omdat dat op dat moment onze call was, ging de ene leverancier daar wat soepeler mee om dan de andere. We zijn blij dat bijvoorbeeld Invitado zich flexibel opstelde.’

Buffer en weinig overhead

Net als voor vrijwel alle beursorganisatoren brak toen ook voor Design District een heel stille periode aan. ‘We zijn een compacte organisatie met weinig overhead. Dankzij de buffer die we in de loop der jaren hadden opgebouwd, hebben we de onzekere periode van lockdowns en maatregelen kunnen overbruggen,’ aldus Marnon. ‘Toen er weer licht begon te gloren, zijn we meteen weer aan de slag te gaan. In 2021 vond Design District eenmalig in november plaats, mét coronacheck-app, maar verder zonder al te veel beperkingen. Vlak daarna moest de boel weer op slot.’

Milaan

‘Dit jaar werd de beurs als vanouds weer in juni gehouden,’ vervolgt Marnon. ‘Alle maatregelen waren opgeheven, en noch bij onze exposanten, noch bij bezoekers bespeurden we enige twijfels of terughoudendheid. Het enige waar we last van hadden, was dat andere, internationale beurzen waren gaan schuiven. Een toonaangevende beurs in Italië speelde ons parten: een aantal exposanten moest zich opsplitsen, en een deel van onze gebruikelijke bezoekers was in Milaan, in plaats van in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.’

Business as usual

Verder had corona nauwelijks blijvende impact op de beurs, en was het voor Design District weer ‘business as usual’. Marnon: ‘Ook wij waren heel blij dat het dit jaar weer kon en mocht. We hebben een aantal zaken uit de coronaperiode uit voorzorg in stand gehouden: een ruimere entree, wat vaker schoonmaken en ook de handsanitizers zijn gebleven. Ook voor de komende editie van 24 tot en met 26 juni 2023 houden we dat erin.’

Jurist

Toch blijkt er door corona bij het organiseren van Design District wel degelijk iets veranderd te zijn. ‘Samen met een jurist hebben we gekeken hoe we in het vervolg in onze overeenkomsten meer op papier kunnen zetten als het om annuleren gaat,’ vertelt Marnon. ‘Want gesteggel met leveranciers zoals in 2020 willen we niet nog een keer hoeven meemaken.’

Blijf op de hoogte

Volg ons via

Of bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl