ZOUTE GRAND PRIX

Vier dagen vol oldtimers en GT's

Ticket
Producten
icon Online bezoekersregistratie Online bezoekersregistratie
icon Registratie op locatie Registratie op locatie

Wat een mooi event is dit! Elk jaar kijken we er weer naar uit om begin oktober af te reizen naar de Belgische badplaats Knokke. Daar staat het gebied rond Het Zoute vier dagen lang in het teken van oldtimers en GT's.

De Zoute GP in cijfers

263.000

Bezoekers

800

Dinergasten

213

Oldtimers

3

Talen

40+

Sponsors

Internationaal oldtimer event aan de Vlaamse kust

De Zoute Grand Prix bestaat uit een openluchtbeurs, een veiling, een rally, een concours d'élégance en een tour voor bolides uit de GT-klasse. En daarnaast zijn er op diverse locaties nog talloze subevents voor de tientallen sponsoren en hun internationale gasten.

We bouwden een geavanceerd registratiesysteem waarmee deze sponsoren hun relaties in drie verschillende talen kunnen uitnodigen. En natuurlijk zijn we ook met onze apparatuur in het mooie West-Vlaanderen aanwezig om alle tickets te scannen. Bij het galadiner met 800 gasten bijvoorbeeld, waarvoor de zelfs op het laatste moment nog aan te passen tafelschikking uit onze systemen rolt. Bij het concours d'élégance wordt gebruik gemaakt van onze ticketing- en kassa-systemen en vanaf 2019 registreren ook de deelnemende coureurs zich via onze software.

'Invitado is de partner die we zochten,' zegt Orelie Gunst, event manager bij Zoute Events. 'De medewerkers denken steeds met ons mee en zorgen ervoor dat onze duizenden gasten gemakkelijk en vlot toegang krijgen tot de verschillende locaties.'

 

Dinergasten

Dit doen wij voor de Zoute GP

1

Hospitality portal

Tickets voor gasten, bezoekers en hun auto's

We bouwden een gelikt portal waarmee de talloze sponsoren hun relaties eenvoudig in drie talen kunnen uitnodigen. In de sponsorshop kunnen zij extra producten en tickets bestellen. Voor de facturatie realiseerden we een directe koppeling met Exact-Online.

Ons portal zorgt ook voor een optimale distributie van de parkeertickets. Het door ons ontwikkelde systeem houdt daarbij uiteraard rekening met de capaciteit en de ligging van de verschillende parkeerterreinen.

Voor het galadiner automatiseerden we de placering. De tafelschikking kon continu worden gewijzigd, en werd pas vlak voor aanvang via de badges gecommuniceerd. Zo was de organisatie flexibel tot op het allerlaatste moment.

2

E-mails

Mooi en gepersonaliseerd

Een omvangrijk event als de Zoute GP genereert veel mailverkeer. De mooi opgemaakte, volledig gepersonisaliseerde e-mails waren in drie talen beschikbaar. We verstuurden de berichten in de voorkeurstaal van de geadresseerde. Welcome, Bienvenue, Welkom!

3

Ticketing en betalingen

Makkelijk kaartjes bestellen én betalen

De consumenten-ticketing voor het concours d'élégance is bij ons in goede handen. Via ons laagdrempelige, 3-talige bestelformulier kunnen kaartjes snel en eenvoudig worden besteld. Dankzij de naadloze integratie van payment service provider Mollie, kan het publiek de tickets op alle in België gangbare manieren online betalen.

4

Toegangscontrole

Op vijf plekken tegelijk

Met Invitado loop je niet in zeven sloten tegelijk, ook niet als er op hetzelfde moment op vijf verschillende locaties gescand moet worden. Tijdens het gehele event zorgen we ervoor dat alles rond ticketing, toegangscontrole en accreditaties in goede banen wordt geleid.

5

Statistieken en rapportages

Continu op de hoogte

Via een dashboard met real time informatie, waarin we alle door de organisatie gewenste kpi's integreerden, zijn de event managers van de Zoute GP continu op de hoogte van de actuele stand van zaken. Met deze informatie kan tijdig worden geanticipeerd op eventuele capaciteitsproblemen.