Nieuw in Transmisión: infotainment met de Quiz-module

Nieuw in Transmisión: infotainment met de Quiz-module

Een quiz tijdens een online event houdt de deelnemers bij de les, maakt het mogelijk op een leuke manier informatie over te brengen of zorgt gewoon voor amusement. Waar we tot dusver de poll-module inzetten om een simpele quiz mogelijk te maken, is er in Transmisión Livestreams nu een geavanceerde en flexibele Quiz-module beschikbaar. Wie van jouw deelnemers komt als winnaar uit de bus?

Rondes en vragen

In onze Quiz-module kun je voorafgaand aan het event meerdere quizzes klaarzetten. Een quiz bestaat uit één of meerdere rondes, een ronde bestaat weer uit een variabel aantal meerkeuzevragen. Bedenk om te beginnen een leuke titel voor je quiz, eventueel voor de verschillende rondes en voeg daarna per ronde de vragen toe.

Quiz in backend
Een quiz met twee ronden. Extra ronden en vragen kunnen met de buttons onderin eenvoudig worden toegevoegd.


Antwoorden en punten

Elke vraag kun je voorzien van een variabel aantal antwoorden. Aan elk antwoord kun je toe te kennen punten hangen. Die score kan ook negatief zijn, zodat er bij een fout antwoord strafpunten in mindering worden gebracht. Geef door het plaatsen van een vinkje aan wat het juiste antwoord is (er kunnen meerdere goede antwoorden zijn). Tenslotte dien je vooraf aan te geven hoelang deelnemers de tijd krijgen om de vraag te beantwoorden.

Quiz in backend
Een vraag met twee antwoorden, inclusief score. Er kunnen meer antwoorden (goede en foute) worden toegevoegd, met elk hun eigen score (0, positief of negatief).


Meedoen aan de quiz

Tijdens jouw event zet een moderator een vraag live door deze in de Moderation-tab te activeren. De vraag verschijnt direct bij alle deelnemers in beeld, waarna zij het antwoord van hun keuze kunnen selecteren. Leuk om te weten: de reactiesnelheid telt bij een gelijke stand mee om de winnaar aan te wijzen!

Quiz in de uitzending
Deelnemers krijgen de vraag in een floating design te zien en kunnen direct meedoen.

Nog meer interactie?
Met de Wordcloud-module stellen de deelnemers tijdens jouw event gezamenlijk een woordwolk samen. Lees er hier meer over!

 

Achter de schermen

Achter de schermen stuurt het systeem getriggerd door de activatie alle actuele gegevens automatisch naar het cue-screen van de spreker, presentator of quizmaster en/of naar een output die door de AV-specialist in beeld kan worden gebracht, maar deze schermen kunnen ook handmatig worden aangestuurd. Zo kunnen de vragen en de antwoorden, hoe vaak een antwoord gekozen werd (absoluut en relatief) en ook de tussenstand of een scorebord worden getoond.

Quiz in backend
Via dit scherm in de backend zit de moderator tijdens het event achter de knoppen en bepaalt hij welk onderdeel van de quiz er in het platform en op de cuescreens en outputs te zien is.


Quiz in backend
Het scherm in de backend waarmee quiz-content kan worden gedeeld met cuescreens en outputs.


De quiz in het cuescreen van spreker of presentator
Via het cuescreen kan de host met één druk op de knop op de hoogte worden gehouden van het verloop van de quiz.


De quiz in de AV-output: ...
De vraag + antwoorden en het Top 5-scoreboord. Deze elementen kunnen via een output geheel in de huisstijl van het event door de AV-specialist in beeld worden gebracht.


De quiz in de AV-output: ...
Een andere output: de ranking per ronde. Hoewel het aantal punten gelijk is, kan de ranking bepaald worden door de reactiesnelheid te meten. Go Cees!


Blijf op de hoogte

Volg ons via

Of bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl